În legătură cu rezultatul turului doi al alegerilor prezidențiale, la nivel national, a existat un singur numitor comun, iar acesta s-a numit, mobilizare totală – o mobilizare covârșitoare împotriva candidatului Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, acest rezultat fiind deja preconizat cu mult timp înainte.
Nu este o noutate faptul că era de așteptat o replică a societății românești, atât din țară cât și din diaspora; o replică împotriva politicilor de factură antieuropeană și antidemocratică, o replică dată sistemului clientelar, pe scurt, o replică dată PSD-ului și a absolut tot ceea ce se identifică cu “monstruoasele realizări și creații” ale acestui partid politic!

Pe de altă parte, în ceea ce privește județul Olt, din păcate, lucrurile se regăsesc la polul opus. PSD a reușit să câștige alegerile la o diferență zdrobitoare de cca 10%,  în ciuda unei prezențe bune la urne, si anume, puțin peste 54%, un procentaj situat mult peste media prezentei la nivel național.
Chiar și in acest context, al unei prezențe considerabile la vot, PNL Olt și-a dovedit limitele, fiind surclasat, așa cum aduceam aminte mai devreme, cu cca. 10%, toate acestea în contextul în care o bună parte a cifrei obținute de PNL Olt înglobează sprijinul parțial (bineînțeles, nu în totalitate și nu în egala măsură) acordat de către alegătorii formațiunilor PLUS, USR, Alde, ProRomânia, PMP și de ce nu, probabil și al celor Independenți sau al celor care uneori nu vor să audă de politică, dar care este posibil să fi mers la vot de această dată.
Așadar în ciudata acestui context prielnic, dar și deosebit de favorabil, PNL Olt nu a reușit să devină atractiv pentru electoratul județului Olt, și mai mult decât atât nu a reușit să polarizeze suficient electoratul de dreapta. “De ce?”
Acest “de ce” este retoric, pentru că la această întrebare simplă, fără să-l împingă nimeni de la spate și de la sine putere, ne-a dat răspunsul însuși președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, care a avut nesimțirea să-și însușească voturile electoratului oltean, de dreapta, dar care, fără dubiu, nu aparțin PNL!; acestea sunt doar câteva dintre motivele din cauza cărora PNL Olt nu reușește să devină interesant pentru locuitorii județului Olt.

Acestea sunt cauzele declanșate de Liviu Voiculescu și care țin Oltul roșu pe harta României. Acest fel de a fi al “domniei sale“, acest fel de a-i lua pe români de proști, de a “fura” din vorbe, de a-și însuși ceea ce nu-i aparține!

Nu, nu sunt și nu voi fi de acord, absolut niciodată, cu aceste practici patetice, cu aceste încercări de deturnare a oamenilor, si cu atât mai mult, nici cu practicile de subminare a adevărului așa cum a făcut-o președintele PNL Olt, “distinsul domn” Liviu Voiculescu!
Partidul National Liberal-Olt, mă repet, NU A CÂȘTIGAT Slatina, ci OAMENII au câștigat Slatina! O alianță nescrisă a oamenilor din Slatina a făcut, (ca prin minune), ca Slatina să reușească să transforme 24 Noiembrie într-un moment cu adevărat istoric, și nicidecum partidele politice și cu atât mai puțin PNL.

Pentru rezultatul alegerilor din Slatina, oamenii Slatinei sunt adevărații eroi, iar acest lucru este de neconceput pentru Liviu Voiculescu, din moment ce pe nedrept ne spune că aceasta este, de fapt, victoria lui!
Îi amintesc liderului PNL-Olt, faptul că alegerile locale, dar și cele legislative din 2020 vor avea o cu totul și cu totul o altă factură și că “bătălia” pentru Slatina este departe de a se fi încheiat, motiv pentru care îi recomand să dea dovadă de cumpătare și reținere, înainte să declare public tot felul de prostii.

În concluzie, îndemn, în continuare, toți liderii locali ai partidelor de dreapta, inclusiv pe d-l Liviu Voiculescu (pe care-l invit să coboare cu picioarele pe Pământ), să lase orgoliile de-o parte și să punem bazele unei alianțe comune urmând exemplul comunității locale slatinene (exact așa cum au făcut oamenii Slatinei în 24 Noiembrie).