În urma informațiilor apărute ieri, 24 Septembrie 2019, în presa locală, cu privire la votul Consiliul Local al municipiului Slatina, când toți cei șapte consilieri ai PNL au votat împotriva propunerii primarului Slatinei, o propunere ce constă în “pronunțarea” prin vot a unui “acord de principiu” preliminar, dat din partea Consiliului Local cu  privire la construcția unui Mall, dar și a două ansambluri rezidențiale.

În ciuda ieșirii (în mediul on-line), absolut precipitate, din partea organizației PNL Olt – condusă de Președintele Liviu Voiculescu, un lider fără experiență și ale cărui frustrări au atins cote alarmante, dată fiind frenezia de care face uz pentru a se împotrivi cerinței locuitorilor orașului și nu numai, implicit a consilierilor PNL, propunerea Primăriei Slatina trebuie salutată, așa cum au făcut-o deja și marea majoritate a slătinenilor!

Un mall în Slatina, nu poate fi decât bine-venit, la fel cum de-altfel este bine-venită și construcția celor doua ansambluri rezidențiale.

Slatina are nevoie acută să reușească să se dezvolte pe orizontală, iar punctele importante de interes să acopere, într-un mod echitabil, o întindere cât mai largă din suprafața orașului nostru, în felul acesta Slatina devenind interesantă “in corpore”, evitând astfel aglomerarea unei singure zone, așa cum, din pacate,  se întâmplă acum.

Bineînțeles că îi preproșez primarului Emil Moț slaba capacitate de a se mobiliza cu privire la aceste proiecte. Acest pachet de proiecte trebuia demarat de foarte mult timp (de cel puțin doi ani), iar acum să se regăsească destul de aproape de stadiul de finalizare și recepție. Nu sunt de acord cu ideea ca acest proiect și construcția lui să se întindă de-a lungul unei perioade de cinci ani (conform informațiilor apărute în presă). Mi se pare enorm de mult. În Franța, de exemplu, un asemenea ansamblu rezidențial de locuințe se construiește în cel mult doi ani, chiar mai puțin (de regula 9-10 luni – construcția, la care se adaugă aproximativ încă șase luni pentru finisaje). Îi preproșez lui Emil Moț faptul că nu a ascultat doleanțele oamenilor privind construcția de noi locuințe și faptul că face demersurile cu întârziere, dar pentru că vom intra în campanie electorală pentru alegerile locale, în curând, probabil de aici și anunțul acestor proiecte – să înțeleg că domnia sa nu construiește decât o dată la patru ani, ceea ce ar fi foarte grav, iar mai devreme sau mai târziu locuitorii Slatinei vor înțelege că primarul lor este interesat doar de propriul lui mandat, interesele oamenilor fiind lăsate la voia întâmplării (sau, mă rog, a campaniilor electorale).

În concluzie, mesajul meu pentru Emil Moț este acela că Slatina se conduce 24h din 24h, șapte zile pe săptămână, timp de 4(PATRU) ani și nu doar înainte de alegeri!

În ceea ce îi privește pe membri PNL Olt, mai ales pe cei din Slatina, îmi pare foarte rău să observ că propriul lor președinte a devenit atât de ostil publicului slătinean, încurajând împiedicarea unor proiecte deosebit de utile pentru Slatina. Oricine s-ar afla în spatele deciziei membrilor Consiliului Local al Municipiului Slatina, trebuie să-și depună demisia URGENT. Ideea de a se împotrivi proiectului construcției mall-ului, a celor două ansambluri rezidențiale de locuințe  și a unei gradinițe (din câte știu, aceasta va fi amenajată în interiorul centrului comercial) este una total absurdă și care contravine interesului propriilor alegători. Dacă Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a cerut consilierilor locali PNL să voteze împotriva intereselor propriilor alegători, atunci, acesta ar trebui să demisioneze urgent din funcție, alături de consilierii implicați, urmând ca locurile lor să fie ocupate de adevărați liberali care știu să lucreze și care iau decizii în interesul tuturor slătinenilor, lansând la o parte interesele personale.