“Ceea ce se intampla acum de partea cealalta a coalitiei, si aici ma refer la presedintele PSD, Liviu Dragnea, tine de evolutia unui intreg lant de evenimente ce au un caracter, strict intern – si care au legatura, mai degraba, din punctul meu de vedere, cu initiativa capacitatii de reforma interna a structurilor PSD, ei insisi fiind responsabili de cum vor reusi sa concluzioneze aceste aspecte.”

“In ceea ce ne priveste, asa cum spuneam mai devreme, cele doua partide, Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni si PSD,  se regasesc intr-un angajament comun, unul fata de celalalt, la nivelul a doua institutii de maxima importanta pentru tara noastra…. .”

“sa nu uitam ca la ultimele alegeri parlamentare , din 2016, partidul nostru s-a pozitionat foarte bine, deasupra pragului electoral, tinand cont de faptul ca la acea vreme partidul nostru participa la prima competitie  in formatul pe care il avem si astazi.” si ca “In ultimii doi ani organizatiile noastre au reusit sa evolueze semnificativ si cu siguranta procentele referitoare la increderea electoratului liberal-democrat, au evoluat substantial – la randul lor.”

“Felul in care Partidul Social Democrat va reusi sa gaseasca solutii pentru iesi din aceasta situatie, – pentru ca, totusi, vorbim despre o criza interna plasata la varful structurii PSD, o criza al carei vector este insusi Presedintele PSD, Liviu Dragnea, asta pe de-o parte, dar asa cum am precizat deja in relatarile anterioare, – toate aceste aspecte tin de capacitatea de reforma a structurilor social-democrate pentru a reusi sa puna capat acestor framantari interne. Inteleg ca, desi amanata in repetate randuri pana la aceasta ora, din varii motive, pana la finalul lunii in curs va exista o decizie pronuntata a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Probabil ca structuriile din forul decizional al PSD se vor raporta la aceasta pronuntare a Inaltei Curti pentru a lua decizii, mai departe, in interiorul partidului.”

Tot ceea ce este mentionat mai sus, sunt lucruri anticipate, de catre mine, in urma cu cateva luni bune, lucruri pe care tin in mod special sa le aduc la cunostinta, inca o data, liderilor politici din Olt, indiferent de culoarea politica pe care o au, indiferent  daca se afla la guvernare sau in opozitie.

Nu este prima data cand Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni din Romania se pozitioneaza impotriva unor demersuri initiate de catre PSD si Liviu Dragnea – in calitate de Presedinte al Partidului Social Democrat, in ciuda coalitiei dintre cele doua partide politice. Nu este prima data cand, local,  organizatia pe care o conduc nu rezoneaza cu practicile PSD din judetul Olt. Nu este prima data cand PSD-Olt nu respecta protocolul coalitiei. Nu este prima data cand PSD-Olt incalca drepturile consilierilor liberal-democrati, si nu numai, peste tot – in judetul Olt. Nu este prima data cand Alianta Liberalilor si Democratilor din Olt aduna gunoiul, la propriu, dupa administratia actuala.

Faptul ca Presedintele Senatului si al partidului din care fac parte, dl. Calin Popescu Tariceanu, se pozitioneaza impotriva acestui referendum, nu este o noutate sau cel putin nu ar trebui sa fie, este, pur si simplu, o stare de fapt rezultata in urma discutiilor din interiorul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa.

Citez: “Vom recomanda votanților noștri să voteze propriei conștiințe….În anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, aceste căsătorii sunt permise, nu știu dacă și sociatetea din România va evolua în aceeași direcție. După referendum va trebui să promovăm o lege a parteneriatului civil”

Cu aceasta ocazie anunt faptul ca pozitia mea este aceea de a nu da curs nici referendumului organizat la nivelul judetului pentru schimbarea numelui acestuia. Iubesc acest judet asa cum este, cu bune si cu rele, cu locurile lui frumoase sau mai putin frumoase. Cand m-am implicat in politica nu am facut-o pentru a dezbina sau pentru a pune granite, ci am facut-o pentru a uni si pentru a pune umarul sa construim o administratie publica performanta si nu una disfunctionala, lipsita de competenta si dezbinata – in care PSD promoveaza lipsa de identitate a sistemului administrativ judetean.