În urma “semnalului de alarmă” pe care l-am tras, în urmă cu doar câteva zile, cu privire la intenția lui Emil Moț de a aventura instituția Primăriei Slatinei într-un proiect de o anvergură menită să pună o presiune imensă pe bugetul local, refuzând să facă demersurile necesare pentru atragerea de fonduri europene, în acest sens, un proiect care din punctul meu de vedere, la final, intenținonez să cred că se va dovedi faptul că nu este nimic altceva decât un mecanism de “sifonare” a banului public către firmele de casă ale PSD-ului, companii cu ajutorul cărora, cel mai probabil, vor fi finanțate viitoarele campanii electorale (nu ar fi prima dată când PSD face apel la astfel de mecanisme de finanțare lipsite de transparență).

Amintesc faptul ca informația a fost făcută publică, de curând, de către jurnaliștii G4Media, într-un articol pe care l-am distribuit pentru a informa corect locuitorii Slatinei cu privire la intențiile lui Emil Moț, dar și cu privire la manifestarea lipsei de transparentă a actului administrativ privind acest acord cadru!

Vă readuc aminte, încă o dată, cele întâmplate în urmă cu ceva timp când folosindu-se aproape aceeași schemă, Primăria Slatina a fost angajată inconștient într-un acord cu un operator – furnizor de servicii de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, rezilierea unilaterala a acestui contract devenind aproape imposibil de realizat, Primăria riscând plata unor daune imense, motiv pentru care în 2016 consilierii locali au fost supuși unor presiuni foarte mari.

Din fericire acel contract a fost reziliat de comun acord, dar vă aduc la cunoștiință faptul că povestea este departe de a fi soluționată pe de-a întregul, litigiile fiind în curs de dispută și în acest moment!
Ei bine, astfel de contracte reprezintă mecanisme de coordonare abuzivă a bugetului public, mecanisme care blochează activitatea instituției Primăriei subjugand-o intereselor politice și care împiedică transparența deciziilor și cel mai important, pierderea încrederii oamenilor în instituțiile locale, dar și a administratorilor și managerilor companiilor serioase.

Cu privire la noul contract cadru, pe patru ani, privind izolarea termică a unor blocuri de locuințe, Emil Moț s-a ascuns în spatele zidurilor Primăriei Slatinei, de unde, în urma dezvăluirilor pe care le-am făcut, a anunțat prin vocea instituției faptul că Primăria are excedent bugetar și că își poate permite acest proiect, fiind făcute demersuri prealabile în acest sens!
Bun, de acord, primăria beneficiază de acest aport provenind din excedentul bugetar și sunt de acord ca atunci când planifici o viitoare investiție să planifici lucrurile din timp, dar cu mențiunea că Emil Moț a planificat și coordonat rezultatul excedentului bugetar privând locuitorii orașului de bunuri și servicii!
Cu alte cuvinte a “înfometat” slatinenii timp de câțiva ani, ca acum să iasă și să împartă bani în stânga și-n dreapta, coincidență, exact în an electoral în raport cu alegerile prezidențiale și pre-electoral, în ceea ce privește localele și legislativele de anul viitor!

I-am mai transmis “distinsului” primar Emil Moț faptul că Slatina trebuie sa se dezvolte progresiv de la un an la altul, in mod constant și nu în salturi de campanii electorale, așa cum face el, o dată la patru ani! Slatina se administrează 7 din 7, 365 de zile pe an, în continuu… .

Mă îngrijorează profund lipsa de reacție a liderilor PNL-Olt, pe care mai nou îi văd preocupați de destinul unei “băltuțe” care s-a ivit pe una dintre aleele unui parc din Slatina, în tot acest timp PNL Olt preferând să tacă mâlc când vine vorba de problemele serioase ale orașului nostru.

Poate că așa sunt ei… împiedicați (în detalii puerile), ceea ce ar fi foarte grav, mai ales în contextul în care, mai nou, aceștia au început să-și împartă (iluzoriu) funcțiile direcțiilor județene ori POATE că sunt doar prost conduși de noul lor lider, pentru care guvernul PSD și-a manifestat atât grija cât și interesul în a-i închide gura, altfel, chiar nu-mi pot explica absența reacțiilor PNL Olt de a apăra interesele slătinenilor!

PS. Cât despre “băltuța” care s-a format pe aleea Parcului de la fosta UM, dacă “distinsul” primar, Emil Moț, nu știe să facă lucrurile cum trebuie, să plece… .
_______
#FiiIndependent alături de #ElenaIotu!
#CredÎnOameni

Lasă un răspuns