Astazi, 1 Decembrie 2018, este Ziua Nationala a Romaniei si a romanilor, oriunde s-ar afla.

Astazi, 1 Decembrie, tara noastra implineste un veac, un secol de existenta, o suta de ani de unitate nationala care nu au fost deloc usori, o suta de ani de incercari, dar si de lucruri frumoase si realizari deosebit de importante, o suta de ani de unitate romaneasca a provinciilor istorice, care au facut de-a lungul timpului, ca tara noastra sa fie din ce in ce mai puternica, sa se dezvolte, sa se afirme si sa prospere in toate planurile.

O suta de ani de evolutie si efort comun al unei natiuni care a reusit sa “brazdeze” notiunea timpului, perioada in care Romania a stiut sa-si pastreze echilibrul intr-o lume care se afla intr-o perpetua transformare. Generatie dupa generatie, romanii au lasat mostenire de fiecare data o Romanie din ce in ce mai buna, din ce in ce mai ancorata in istoria Europei si nu numai.

Asa cum am mai spus-o, o spun si acum. Romania poate ca este o democratie tanara, dar reprezinta o democratie stabila cu un potential enorm, o democratie pe care o regasim intr-o mentalitate matura a romanilor din toate clasele sociale, o natiune care inainte de toate are ca referinta aspiratia catre libertate, aspiratie prin care cladeste liniste, pace si prosperitate, atat in interiorul propriilor granite, cat si dincolo de acestea.

Sa ne bucuram impreuna de aceasta realizare si sa marcam asa cum se cuvine aceasta borna a timpului si a istoriei, a parcursului nostru de 100 de ani …. si nu in cele din urma, sa privim de aici inainte, cu mandrie si cu incredere, catre veacurile si generatiile care vor veni.

“Trăiască România dodoloaţă!”

Lasă un răspuns