In urma reactiilor la demisia pe care am anuntat-o in data de 30 iulie 2019, le multumesc tuturor celor care au gasit timp sa-mi transmita un punct de vedere. 

Majoritatea mesajelor pe care le-am primit, confirma si aproba decizia pe care am luat-o, si anume, aceea de a renunta la apartenenta politica in cadrul Aliantei Liberalilor si Democratilor (pentru Europa) – ALDE. 

Nu a fost deloc o decizie usoara, tinand cont de faptul ca munca zilnica pe care am depus-o, la constructia ALDE Olt, a fost o experienta de anvergura, acest lucru, in conditiile in care Organizatia Femeilor Liberal Democrate (pentru Europa) – OFLDE Olt era cvasi inexistenta, ca structura, dar si ca numar de filiale in judet – in acest sens urmand ca in perioada urmatoare sa fac public si raportul meu de activitate, ca presedinte al OFLDE-Olt.

Este evident faptul ca nu toata conducerea ALDE Olt a avut capacitatea, nici intelectuala si nici profesionala, de a intelege motivul care a stat la baza deciziei mele de a demisiona,  unele persoane din conducerea judeteana aventurandu-se public in declaratii care nu le fac cinste si pe care nu le voi comenta. 

Asa cum s-a intamplat de fiecare data, pentru mine, cea mai puternica voce, atat in luarea deciziilor, cat si detinatoare a dreptului absolut de a critica activitatea si parcursul meu politic,  va ramane vocea comunitatii locale, vocea locuitorilor Slatinei si a celorlalte localitati ale judetului Olt, singurii in masura sa critice si nimeni altcineva.

O adeziune este o simpla bucata de hartie care nu atesta faptul ca esti democrat si cu atat mai putin, liberal. In ceea ce ma priveste, inclusiv in perioada de timp cat am fost membru al Aliantei Liberalilor si Democratilor, nu am renuntat nici macar o secunda la principiile și valorile liberale,  reprezentand aripa liberala din interiorul ALDE-Olt, probabil, principiile liberale care au stat  la baza ideilor pe care am incercat sa le transform in proiecte,  fiind si adevaratul motiv din cauza caruia, majoritatea dintre acestea au fost, aproape de fiecare data, blocate – unul dintre acestea, poate si cel mai important, fiind implementarea actiunilor regulate pe raza judetului (in colaborare cu institutiile abilitate) pentru depistarea și prevenirea infectarii locuitorilor judetului Olt cu virusul hepatitei de tip B. 

Principalii beneficiari ai proiectelor mele sunt oamenii si nicidecum partidele, iar ele vor fi puse in miscare mai devreme sau mai tarziu, toate aceste proiecte fiind gandite intr-o maniera moderna, profesionista si pragmatica, aducand dinamism  in zona de infrastructura urbana prin regandirea sistemului de trafic rutier, parcari, intersectii, zone de acces in orase si municipii (pentru fluidizarea traficului rutier, pentru evitarea poluarii si pentru prevenirea riscurilor de accidente rutiere),  a spatiilor de recreere pentru adulti si copii (atat central cat si periferic), a zonelor de activitati economice, precum si implementarea (cu respectarea legislatiei europene) si folosirea la capacitate maxima a mijloacelor de supraveghere video pentru a putea preveni si reduce savarsirea infractiunilor de orice natura pe raza municipiului Slatina si a celorlalte localitati.

Un alt proiect pe care imi propun sa-l pun in miscare este crearea premiselor necesare pentru a creste atractivitatea Slatinei si pentru a crea un climat optim care sa-i convinga pe cei plecati in strainatate sa revina acasa, dar si pentru a-i incuraja pe tinerii absolventi de facultate sa ramana in Slatina, iar aici vorbim despre un proiect complex ce priveste urbanizarea zonelor din imediata vecinatate a Slatinei – un proiect ce include constructia de apartamente, de noi scoli, gradinite, licee, zone de activitati economice, dezvoltarea sistemului de transport urban non-poluant – de tip tramway (fiind un proiect foarte complex, acesta va fi prezentat pe etape si in detaliu intr-un alt context).

Bineinteles, proiectele mele includ revigorarea centrului istoric al Slatinei, dar si a zonei Slatinei din partea de jos a orasului, cu zonele de acces (intrari/iesiri) aferente.

In ceea ce priveste cresterea calitatii vietii in Slatina nu s-a facut absolut nimic, nici macar chestiuni de ordin bazic cum ar fi calitatea apei de la robinet, motiv pentru care este aproape imposibil sa vorbim despre evolutia comunitatii noastre cand nici macar necesitatile minime nu au facut interesul actualei administratii.

Marea intrebare a celor care au ajuns sa citeasca acest comunicat, pana aici, va fi – bineinteles: “CUM? Cum se pot schimba lucrurile?”, iar raspunsul meu este simplu: “Totul este posibil daca prin vot castiga cel care are pofta si vointa de a face posibile toate aceste lucruri!”

Este timpul ca Slatina si judetul Olt sa merite mai mult, mult mai mult decat o administratie anesteziata in trecut si lipsita de profesionalism. 

A venit momentul ca Slatina si judetul Olt sa spuna un “NU” raspicat acestei “administratii publice de cumetrie” care a pus stapanire pe intreg aparatul administrativ!

Motiv pentru care, celor care asteptau ca eu sa ma retrag din viata politica, le comunic un singur lucru:

Nu voi lua vacanta, nici de la activitatea profesionala si nici de la viata politica, iar cu aceasta ocazie, anunt intentia de a candida la urmatoarele alegeri locale din 2020,  pentru pozitia de Primar al Municipiului Slatina!

Lasă un răspuns