Ionut este elev in clasa a IX-a la Colegiul National Ion Minulescu, din Slatina, specializarea Matematica-Informatica, unul dintre cele mai bune licee din Slatina si din judetul nostru. Din cauza situatiei modeste in care se afla familia sa, evident, peste puterile familiei de a-l putea incuraja si sustine in continuarea studiilor sale, acesta s-a regasit in imposibilitatea de a putea continua pregatirea sa academica.

In ciuda tuturor acestor greutati, iata ca Ionut se ambitioneaza in fata unui destin crunt care tinde sa-i inchida usa, privandu-l de perspectiva unui posibil viitor mai bun, un viitor de care fiecare tanar din Romania ar trebui sa beneficieze neconditionat.

Un tanar adolescent care refuza sa ingenuncheze in fata unei Romanii, care de multe ori – impinsa in contexte nefericite, de oameni iresponsabili, devine atat de nesigura si de vitrega pentru propri-i tinerii, ingreunand situatia acestora, cum este si cazul lui Ionut.

Destinul tanarului adolescent, Ionut, ii apartine, iar accesul la educatie care deschide usa catre cunoastere, trebuie sa-si urmeze cursul firesc, iar pentru ca acest lucru sa devina realitate, „o mana de oameni” au venit in intampinarea tanarului, pentru ca „usa destinului sau” sa ramana deschisa, chiar in imediata apropiere a sarbatorilor de iarna, de Sf. Nicolae.

Un adolescent realist, respectuos, cumpatat si modest, in acelasi timp talentat si cu un parcurs scolar foarte bun, tinand cont de situatia in care se afla, ne da tuturor o lectie despre ce inseamna sa fii vertical si ” sa mergi mai departe” indiferent de greutatile pe care le intampini in viata.

Pentru ca „Bunatatea are chip uman”, Cristian MITRICA, Alexandru MACESANU, Ion CIUGULEA, cat si organizatia pe care o conduc, am venit in sprijinul lui Ionut, pentru ca „usa destinului sau” sa ramana deschisa, mai departe, pentru Ionut si pentru cei ca el!

Lasă un răspuns