Luni, 22 aprilie, la Caracal, Organizaţia Locală a Femeilor Liberal Democrate pentru Europa a marcat celebrarea „Zilei Pământului” .

La această acţiune a participat un număr considerabil de persoane, atât membri ai Alianţei Liberalilor si Democraţilor pentru Europa din Caracal cât şi simpatizanţi, demersul pentru marcarea evenimentului constând în adunarea si reciclarea PET-urilor din plastic şi carton, dar şi curăţarea mai multor suprafeţe şi spaţii verzi din Zona Ştrandului, fiind adunaţi mai mulţi saci cu resturi de ambalaje care dăunează grav mediului înconjurător, punând astfel în pericol sănătatea publică.

Sub îndrumarea d-lui Ing. Dan Popescu, ca expert, au fost plantate seminţe de stejar, în zona Parcului Constantin Poroineanu, urmând ca acestea să fie supravegheate şi îngrijite în continuare.

« Stejarii trăiesc sute de ani, motiv pentru care este recomandat să plantezi un asemenea arbore. In felul acesta lăsăm în urmă o moştenire pentru copiii noştri, în acelaşi timp ajutând şi mediul înconjurător. Aş îndrăzni să spun că este arborele cel mai iubit al românilor, iar dacă îţi doreşti cu adevărat să faci ceva grandios, atunci plantează un stejar! » a fost mesajul transmis de către Elena Iotu, Preşedintele OFLDE Olt.
Celebrarea Zilei Pământului a fost coordonată de către dl.Inginer Silvicultor Dl. Dan Popescu, acţiune la care a participat si Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate pentru Europa – Olt, în calitate de invitată.

La final, scopul acestei acţiuni şi implicit mesajul Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate este acela de a conştientiza riscurile şi pericolul poluării, dar şi efectele lipsei educaţiei privind gestionarea deşeurilor menajere.

Lasă un răspuns