CMF 21240009

Închidem ghișeele. Fără bariere între instituții și slătineni reprezintă primul pilon care stă la baza programului pe care îl aduc în fața slătinenilor. Consider că este antidotul la jocurile de culise administrative. În ansamblu, o administrație publică modernă și orientată către cetățeni poate îmbunătăți calitatea vieții și relația dintre stat și societate. Într-o primă fază vorbim despre îndepărtarea fizică a ghișeelor și implementarea soluțiilor față-în-față pe bază de programare și obligativitatea respectării datei și orei convocării. 

Cea de-a doua fază a implementării ”Fără bariere între instituții și slătineni” o reprezintă adoptarea și implementarea programelor naționale privind digitalizarea serviciilor administrative, un proces pentru care administrația locală va pune la dispoziția slătinenilor mijloacele necesare de suport privind asistența cetățenilor privind noua generație de servicii administrative la distanță.

 

Implementarea unei administrații publice în care relația dintre instituțiile publice și cetățeni este fără bariere și modernă poate aduce numeroase avantaje:

  • Transparență sporită: O administrație publică modernă și deschisă oferă acces facil la informații și procese administrative, astfel încât cetățenii să poată înțelege mai bine deciziile și acțiunile autorităților.
  • Eficiență crescută: Prin adoptarea tehnologiilor moderne și a proceselor digitale, administrația publică poate eficientiza operațiunile și poate oferi servicii mai rapide și mai precise cetățenilor.
  • Participare civică activă: O relație fără bariere între instituțiile publice și cetățeni încurajează participarea activă a acestora în procesul decizional și în viața comunității.
  • Încredere consolidată: Prin promovarea transparenței și implicarea cetățenilor în procesele administrative, se poate construi o încredere mai mare între autorități și comunitate.
  • Inovație și adaptabilitate: O administrație publică modernă este mai deschisă la inovații și poate fi mai adaptabilă la schimbările din societate și din mediul înconjurător.
  • Economii de costuri: Utilizarea tehnologiilor moderne și a proceselor eficiente poate duce la reducerea costurilor administrative și la utilizarea mai eficientă a resurselor publice.

Accesibilitate sporită: Prin intermediul tehnologiei moderne, cetățenii pot avea acces la servicii publice și informații în orice moment și de oriunde, fără a fi restricționați de bariere geografice sau de programul de lucru al instituțiilor.

Comentează acest eveniment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>