Pădurea Strehareți. Campus academic, Camping, Grădină botanică, Teatrul de vară, Centrul de echitație

Programul nostru politic propune revitalizarea totală a Zonei Strehareți, din partea de nord a Slatinei, prin transformarea ei într-un modern complex care îmbină infrastructura unui campus academic cu elemente de agrement și recreere, un complex al cărui obiectiv va fi să servească atât comunitatea locală, cât și studenții și turiști din întreaga țară. Acest proiect este conceput pentru a stimula dezvoltarea economică a regiunii și pentru a promova, în același timp, atât oportunitățile academice și profesionale cât și turismul durabil în zona de Nord a aglomerației urbane a Slatinei.

Principalele aspecte ale proiectului includ:

  • Modernizarea Infrastructurii: Locul fostei terase din Pădurea Strehareți va găzdui un bar-restaurant, oferind o varietate de mâncăruri tradiționale și internaționale, care să promoveze produsele locale și să sprijine agricultura locală.
  • Dezvoltarea Turistică: Va fi amenajat un camping modern, cu casuțe tip mobilhome și spații pentru caravane, piscină, trasee pentru ciclism și drumeții și un teatru de vară, care să ofere o varietate de activități recreative și culturale pentru turiști de toate vârstele.
  • Promovarea Educației și Cercetării: Colegiul Carol I va fi transformat într-un campus universitar, oferind studenților posibilitatea de a trăi în mijlocul naturii și de a participa la proiecte de cercetare și dezvoltare durabilă. Aici se vor organiza workshop-uri, conferințe și proiecte de mediu în parteneriat cu instituții de învățământ și organizații neguvernamentale. În plus, se va înființa un Centru de Robotică, unde elevii și studenții vor putea să-și dezvolte abilitățile în domeniul tehnologiei și ingineriei. De asemenea, acest proiect va oferi specializări în Arhitectură, Comunicare și Design, Teatru și Cinematografie, pentru a promova creativitatea și talentul artistic al tinerilor și pentru a le oferi oportunități în diverse domenii profesionale și culturale.
  • Grădină Botanică și Piscină Climatizată: În locul fostelor sere ale Colegiului Carol I, va fi amenajată o grădină botanică spectaculoasă, cu plante exotice și rare, care să ofere o experiență educațională și recreativă pentru vizitatori. În centrul grădinii botanice se va afla o piscină climatizată, unde vizitatorii se pot relaxa într-un mediu tropical, indiferent de condițiile meteorologice externe.
  • Centru de Echitație: Vechile grajduri ale Colegiului Carol I vor fi transformate într-un centru modern de echitație, care să ofere lecții de echitație pentru toate vârstele și nivelurile de experiență. Aici se vor organiza și competiții locale și naționale, atrăgând amatorii de sporturi ecvestre din întreaga țară.
  • Creșterea Economică și Crearea Locurilor de Muncă: Implementarea acestui proiect va stimula dezvoltarea economică a regiunii, creând noi locuri de muncă în sectorul turistic, în agricultură și în domeniul educației, și contribuind la creșterea veniturilor locale și la îmbunătățirea nivelului de trai al comunității.
  • Promovarea Turismului Durabil: Complexul de agrement din Padurea Strehareți va promova turismul durabil, respectând mediul înconjurător și valorificând resursele naturale într-un mod responsabil. Prin oferirea de servicii și facilități moderne într-un cadru natural spectaculos, proiectul va atrage turiști interesați de natură și de tradițiile locale.

În ansamblu, implementarea acestui program politic va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea slătineană, stimulând viața academică și dezvoltarea economică regională, promovând turismul durabil și oferind oportunități noi pentru educație și cercetare într-un mediu natural și cultural.

Comentează acest eveniment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>